Om dit te vieren een heerlijk recept voor appel-bramencrumble. Met een fijne koriander-courgettesoep en een Mexicaanse salade vormde de crumble gisteren een schitterend pre-kerstmaal. De wijn vloeide rijkelijk, de muziek was nummer na nummer goed, en het gezelschap was nog beter. Een feestje kortom! Op nog 400 posts!
Recept
6 à 8 porties
- 2 grote goudrenetten
- 225 g bramen uit de diepvries
- 115 g bloem
- 40 g havervlokken
- 100 g boter
- 50 g bruine basterdsuiker
- kaneel
Schil de goudrenetten, snijd ze in stukjes en doe ze in een ovenschaal. Meng de bramen door en strooi er flink wat kaneel op. Meng in een kom de bloem, havervlokken, suiker, boter en voeg er wederom flink wat kaneel aan toe. Meng de ingrediënten en kneed ze licht tot er een soort broodkruim-mengsel ontstaat. Dek het fruit af met de kruimels en bak de crumble in 30 minuten op 180 graden goudbruin. Heerlijk met zelfgeklopte slagroom (voeg een vanillesuiker in plaats van normale suiker toe: extra lekker!)
Naar de crumble uit Miss Dahl's heerlijkheden (Sophie Dahl)
4 opmerkingen:
Aah dit heb ik laatst gemaakt met Annabel :) Dan alleen zonder bramen ;) Zie je op congres
Liefs Ingrid
Jeej!
Ik wilde je het recept nog vragen. Ga het deze kerst zeker een keer maken!
lijkt me heerlijk! en gefeliciteerd met je 400e post, goed gedaan!
Het is het eerste ( nou ja, bijna) wat ik doe, als ik de computer aanzet:je blog lezen! Ga zo door!!!
Een reactie posten