donderdag 21 november 2013

Groente verkopen op het station

Initiatief na initiatief popt op. Het is dan wel crisis, maar dat weerhoudt mensen met leuke ideeën er niet van ondernemer te worden. Groen, duurzaam, kleinschalig is meestal het motto. Afgelopen week hielp ik zo’n ondernemer: ik verkocht zakjes boodschappen op het station.

Een zakje met daarin de ingrediënten voor een complete maaltijd: biologisch en streekgebonden. Dat is Kamilla’s Keuze. Nadat ik haar een paar keer was gepasseerd en me op haar nieuwsbrief had geabonneerd, besloot ik haar een dagje te helpen. Als je tijd hebt, wat is er dan leuker dan een nieuw initiatief steunen?


Ongeveer een jaar geleden kwam Kamilla Hensema op het idee om een boodschappenservice te beginnen. Enkele maanden daarvoor had Kamilla haar bestaan als congresorganisator opgezegd en was ze begonnen aan de biologisch-dynamische landbouwschool. Boerin wilde ze wel worden. Lekker naar het platteland. Tijdens een stage kwam ze in aanraking met de groentetassen en vroeg ze zich af waarom er eigenlijk geen tassen waren met een complete maaltijd. Met een groentetas moet je namelijk alsnog naar de supermarkt. En laat dat, in het haastige bestaan van de moderne mens, nu juist soms te veel gevraagd zijn.

Het idee van de maaltijdtas was, zoals Kamilla het zelf zegt, het idee waar ze op aan het wachten was. Een combinatie van stad en land, van product en mens. Want, ondanks boerendromen is ze eigenlijk wel een stadsmens, geeft ze glimlachend toe. Na het uitwerken van een ondernemingsplan, het zoeken van enkele companen en het leggen van contacten, hield Kamilla afgelopen Koninginnedag een pilot. Was er wel animo voor haar idee? Ja hoor. Lovende mailtjes kreeg ze terug na het uitdelen van tientallen maaltijdtassen. Tijd voor actie. Tijd voor een echte try.

1 opmerking:

mama zei

Leuk initiatief én leuk verhaal!