donderdag 26 augustus 2010

Coffee-Star


De tijd dat een bibliotheek puur volle planken met boeken was, is voorbij. Tegenwoordig is een strak design, veel ruimte en steeds meer elektronica gewensd. Grote vestigingen kunnen bovendien niet zonder koffiehoek. Zo heeft bijvoorbeeld de Oba in Amsterdam een La Place en wordt Bibliotheek Utrecht opgeleukt met de Coffee-Star.

Coffee-star, een koffieketen, is gevestigd in de bibliotheek aan de Oude Gracht, maar heeft ook vestigingen in Delft en Leiden. Hun motto is goed, maar niet orgineel: eerlijk en duurzaam. De koffie heeft echter nog niet het status van de Coffee Company of Simon Levelt veroverd, het ligt erg aan de barista of de koffie goed is. De ene heeft duidelijk meer feeling met schuimen dan de ander! Naast koffie hebben ze ook gebak en sapjes.

Ik vind het een leuk fenomeen, koffiezaakjes in een bibliotheek. Denk aan al die uren zwoegen in de bibliotheekrust, aan al die boeken waar je doorheen moet en voorheen de vieze automaatkoffie die dan een geschenk uit de hemel leek. Nee, we willen beter en dat is Coffee-Star!

1 opmerking:

Laurent zei

Persoonlijk vind ik toch dat consistentie zeer belangrijk is, elke keer dezelfde koffie krijgen..