dinsdag 14 september 2010

Update

Eventjes kort, live vanuit St Petersburg. Moskou is inmiddels achter de rug, wat een vreemde ervaring. Het is vrij westers: de mensen, de winkels en zelfs delen van het straatbeeld. Veel gekleurde koepeltjes echter en de taal! Al die rare letters is in het begin wennen en vooral in de hektiek van de metro is dat vrij vermoeiend. Ook is er een groot gebrek aan leuke cafetjes en kleine winkeltjes. Massaal en een beetje vervallen is de conclusie, maar mensen kijken is er heerlijk! Hoge stiletto's en hippe jongeren bepalen het mensbeeld.

St Petersburg daarentegen is veel kalmer. De bevolking is wat ouder en er heerst meer rust. De mensen hebben minder Slavische gezichten en de Aziatische trekjes ontbreken al helemaal! Een beetje Scandinavisch, een beetje universeel.. Het hakkenaantal is nog steeds hoog, het aantal uivormige torentje laag. Deze stad is echt heel Europees. De straten doen denken aan Parijs, de kanalen aan Venetie en de kerken proberen het Vaticaan na te apen. Alleen de taal dus nog, maar ook het Engels is stukke beter! Ja we zijn alweer een beetje thuis aan het komen..

Foto's en filmpjes maak ik in overvloed, dus binnenkort beeldmateriaal en natuurlijk ellelange annekdotes over les poupees russes!

1 opmerking:

Lidi zei

Jullie hebben het leuk, zo te lezen; interessant zo'n heel vreemd land bezoeken! Hoe is het weer daar? Hier bakken uit de lucht!