Voor in het rijtje 'huh kan dat, is dat zoet, weet je het zeker?': Pumpkin Pie! Sinds een paar dagen heb ik zo het gevoel dat de lente eindelijk in aantocht is: warme zon, vogeltjes, blauwe luchten. Al weken kijk ik ernaar uit, verheug ik me erop. Eén nadeel heeft het echter wel: de pompoen verdwijnt langzaam uit de winkel. Wat moet ik dan? Geen pompoensoep, -pasta, -curry, -purree, -couscous, en geen pumpkin pie! Daarom nog snel dit recept voordat we weer tot oktober moeten wachten.
Recept
- 1 sinaasappel, schoongeboend
- 1 pompoen
- 250 ml gembersiroop
- 1 pak kandijkoeken
- 60 g boter
- 3 eieren
- 100 g lichtbruine basterdsuiker
- 125 ml slagroom
- 5 el schenkstroop
- 2 tl kaneel
- 1 tl gemalen foelie
- 1 tl gemalen kruidnagel
Verwarm de oven voor op 170 °C. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Snijd de pompoen in parten. Verwijder zaden, draden en de schil. Snijd in blokjes en kook deze 20 min. in 1 liter water, de gembersiroop en het sinaasappelsap. Giet af en laat afkoelen. Verkruimel ondertussen de koeken in de keukenmachine. Smelt de boter en vermeng met de kruimels. Verdeel over de bodem van de bakvorm en druk stevig aan. Zet tot gebruik in de koelkast. Pureer de pompoen. Klop de eieren met de basterdsuiker en slagroom los. Meng de puree erdoor en voeg sinaasappelrasp, stroop, kaneel, foelie en kruidnagel toe. Doe de vulling in de vorm. Garneer desgewenst met kaneelstokjes en bak de taart 45 min. Laat goed afkoelen.
1 opmerking:
Dat klinkt wel heel erg lekker (op de gember na). Nu weten we eindelijk wat Harry Potter eet tijdens de treinrit.
Een reactie posten