zondag 15 februari 2009

Luxury Brownies





foto van Coco & Me


Tijd voor een recept: Brownies! Gisteren heb ik met mijn vriendinnen Femke en Anniek de hele dag aan ons proefielwerkstuk gezeten. Negen uur lang typen, nadenken en onmogelijk meetresultaten tot conclusie omvormen. Halverwege de middag kwam Anniek gelukkig aanzetten met een browniemix. Al snel stond ik dus lekker brownies te maken en toen ze klaar waren, geurde de hele keuken naar brownies! Mmmm.. Helaas viel de smaak een beetje tegen; browniepaketten smaken nooit zoals echte brownies, dat moet ik niet vergeten..

Hier dus geen browniepaket maar een echt recept. Luxury Brownies, het recept is afkomstig van een engelse kookblog "Coco & Me". Het wordt geschreven door Japanse vrouw uit London. Ze staat elke zaterdag met een chocolade en cake-kraam op Broadway Market. Op http://www.cocoandme.com/ vertelt ze over de verkoop en onthult ze af en toe heerlijke recepten. Luxury brownies is een van haar favorieten, en terecht: ze zijn heerlijk!! Vol chocolade met nootjes voor the bite.



Recept

Voor 20 a 24 stukjes

- 200 g boter
- 230 g pure chocolade in stukjes
- 140 g bloem
- 40 g cacaopoeder
- snuf zout
- 250 g rietsuiker
- 4 eieren
- 200 g gemengde noten in stukjes (zoals walnoten, amandelen, hazelnoten)


Verwarm de over voor op 180° C en vet een bakblik van 20x20cm in. Smelt de boter en chocolade (op een handje stukjes na) au bain marie. Dit houdt in dat je de boter en chocolade in een vuurvaste kom doet en de kom boven een pan met kokend water hangt, het water mag de kom niet raken! Roer het afe en toe door en laat de kom enkele minuten afkoelen als alles is gesmolten.
Zeef in de tussentijd de bloem en het cacaopoeder en doe het samen met het zout in een kom. Meng dan de suiker door het chocolademengsel. Voeg een voor een de eieren toe, zorg dat ze steeds helemaal door het mengsel zijn gemengd. Meng dan rustig de bloem en cacao door het chocolademengsel. Zorg dat er geen meelsporen achterblijven! Voeg dan de noten en het restje chocolade toe, meng dit wederom goed erdoorheen. Giet het mengsel dan in het bakblik en bak de brownies in 25 tot 30 minuten. De brownies zijn gaar als de bovenkant en zijkanten droog zijn, en als je met een vork prikt en er geen beslag mee komt. Brownies horen wel een beetje kleverig te zijn, dus pas op dat ze niet te droog worden.
Laat de brownie in zijn geheel afkoelen en snijd hem dan in stukjes. Het beste is om hem af te dekken met folie en hem een paar uur te laten rusten op kamertemperatuur. Dan wordt de smaak nog voller!

Enjoy!!


4 opmerkingen:

Anoniem zei

Erg aantrekkelijk deze brownies.
Erg aantrekkelijk is ook de vormgeving van je blog, classy zoals ze in het Engels zeggen!

Anoniem zei

Haha, na-aper :P:P (grapje). Wel een leuk blog zus :D. Maar echt heftig dat verhaal over die film die je in Den Bosch had gezien :O.

Trouwens echt lekker die brownies, mmm....


xxxxxxxxxxxxxxxx je zusje

Anoniem zei

Ik ga ze immédiatement proberen.

Sim Only aanbiedingen zei

Jummie, met dit brownie recept ga ik direct aan de slag.