vrijdag 3 juli 2009

Courgettequiche

De tijd vliegt; met vakanties regelen, de laatste schooldingetjes, studiegerelateerde zaken en hangen met het mooie weer. De tijd vliegt zelfs zo snel dat ik al een week niks heb gepubliceerd. Slecht, heel slecht. Daarom vandaag een courgettequiche die ik dinsdag al had willen publiceren.

Het is een quiche met geitenkaas en courgette uit het boek "Taarten, van zoet tot hartig". Ik heb hier en daar wat aangepast in verband met tekort aan ingrediënten. Romig, fris en vreemd; was mijn conclusie. Het laatste echter niet op negatieve basis!


Recept

- 250 g bloem
- snuf zout
- 100 g boter
- 1 ei
- 2 eetlepels water
- 1 courgette
- 100 g verse geitenkaas
- 100 g ricotta
- 8 blaadjes munt
- sap van een halve citroen
- peper en zout

Maak eerst het deeg. Zeef de bloem en het zout boven een kom en voeg dan de boter in blokjes toe. Meng het ei en het water toe en kneed het tot een mooie bal. Laat het deeg dan minstens een half uur ingwikkeld in folie in de koelkast wachten.
Rol het deeg dan uit en bekleedt er een ingevette taartvorm mee. Bak de bodem in 15 minuten bruin in een voorverwarnde oven op 180 C.
Meng intussen de ricotta, geitenkaas en citroensap tot een mooi mengsel. Breng het op smaak met peper en zout. Verdeel dit mengsel over de taartbodem en snijd dan de courgette in dunne plakken en verdeel die over het geitenkaasmengsel. Bak de quiche in 35 minuten af. Serveer met een frisse salade met mosterddressing.

1 opmerking:

vincent zei

Goedendag

Uw blog heeft, dankzij de kwaliteit van de recepten, onze aandacht weten te trekken.

We zouden het op prijs stellen mocht u hem op Ptitchef.com inschrijven zodat we hem in ons bestand kunnen opnemen.

Petitchef is een gids die naar de beste culinaire websites verwijst. Meerdere honderden blogs hebben zich reeds geregistreerd en kunnen hun website dankzij Ptitchef aanprijzen.

Indien u zich op Ptitchef wenst in te schrijven, kan u naar http://nl.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form surfen of naar http://nl.petitchef.com om vervolgens op “Uw eigen blog toevoegen” te klikken in de balk bovenaan.

Met vriendelijke groeten

Vincent

http://nl.petitchef.com