dinsdag 7 juli 2009

Loire..


Morgen is het zover; dan ben ik vier weken lang weg, en niet met het vliegtuig of met de auto, maar met de fiets. Het zal eind februari zijn geweest dat ik in de Oba aan het snuffelen was naar reisgidsjes. Opeens stuitte ik op een gids genaamd "Langzaam door Frankrijk", dit was een route voor de auto om via de R7 Frankrijk af te zakken. Leuk leek me dat, maar het vooruitzicht van een rijbewijs in juli was er nog niet. Waarom dan niet fietsend? Toen begon het echte werk pas, want hoe vind je mensen die net zo gek zijn als jij, die willen fietsen in hun welverdiende vakantie? Gelukkig ging het vinden van persoon 2 snel; na twee weken wikken en wegen wilde Femke mee en al snel volgde Mariska als nummer 3. Onze langgezochte nummer 4 bleef helaas uit.

Toen begon de discussie over de route. Wel leuk om van Parijs af te zakken naar beneden, zei Femke, maar dat is een autoweg.. Ze had gelijk. Naar heel veel googlen en bezoekjes aan de reiswinkel besloten we uiteindelijk de Loire af te fietsen. Maar waar te beginnen en waar te eindigen? Verschillende omstandigheden leidden tot de beslissing: van Orléans naar St Nazaire, 500 km die we kunnen uitbereiden tot 750. Dertien dagen gaan we fietsen, tijd zat dus. Stel dat we slechts 50 op een dag fietsen, dan hebben we nog drie rustdagen. Want alleen fietsen, nee. Zwemmen in de Loire, kastelen bezoeken, Nantes, Blois, Tours, zee. Het is en blijft vakantie!

Dus nu ben ik bezig met de laatste dingetjes; aftersun, bandenplak en wasmiddel kopen, kleding in tasjes proppen en dan zorgen dat het in de fietstas past, huur van augustus betalen, geld overmaken, camping zoeken in Orléans, en meer. Het aftellen is echt begonnen. Toen ik vorig weekend twijfels kreeg en nog niks echt concreet was (lees: geen routeboekje, geen treinkaartjes), had ik niet verwacht dat we nog zouden gaan. Maar nu, nu heb ik er heel veel zin in!

Vive la France, Vive la vélo!

2 opmerkingen:

mama zei

Heel veel plezier en heel veel zonnige dagen!!!

Je zusje zei

Veel plezier Lies :) En doe voorzichtig ...

Tot over 4 weken !!!!:)