vrijdag 16 oktober 2009

Miss Montreal in Tivoli!

Het is al een tijdje geleden dat ik voor het eerst in aanraking kwam met "Just a flirt". Eerst dacht ik dat het wederom een Amerikaanse Top 40 hit was, maar al snel werd ik geconfronteerd met het feit dat het hier om een Nederlandse meid ging: Sanne Vogel, ofwel Miss Montreal. Voor het eerst heb ik haar live gezien op Parkpop en dat vond ik meteen een succes. Een paar maandjes later stond ik in een uitverkocht Tivoli de Helling te swingen op deze vrolijke muziek.

De avond begon wat later met Symon en zijn band als openingsact. Een leuk jongensbandje met een goede singer en geconcentreerde muzikanten. Helaas hebben ze nog geen album of site, maar wel een myspace waar verschillende nummers en optredens op staan. (check: http://www.myspace.com/symonsings)

Na heel wat geklooi met de instrumenten was het dan eindelijk tijd voor Miss Montreal en haar driekoppige band (drums en 2 gitaristen). Heel nuchter kwam ze in haar baggy jeans en een loss blouse het podium op, later op de avond vertelde ze dat dit kwam door haar "Mwehh-dag" (een dag waarin niks zit, zo herkenbaar!). Al snel begon het swingen met haar nieuwe eerste album. Liedjes zoals Rose, Just a flirt, Seven Friends.. Allemaal eerst ingeleid met een praatje: vreemdgaan, haar biertjesavontuur, haar ex, haar zusje. Af en toe stotterde ze wat, maar dan nam ze nog een slokje bier, maakte ze er een grapje over en ging ze door. Heerlijk nuchter! Heel mooi was het moment dat ze akoestisch en zonder microfoon in haar eentje "Addicted to Crying" zong. Ik kreeg er bijna kippenvel van; zo mooi, zo rauw, zo gevoelig.
Ook was er natuurlijk plaats voor het vanoudse "yeahyeayyeeaaah, yeaghyeahyehyehhh" en haar cover op "Perfect". Alle vier stonden ze de hele avond te springen, lachen, raar te doen, met de heupen schudden en lekker intiem te zijn. Tivoli de Helling was uitverkocht, maar toch was de sfeer heel huiselijk. We stonden dicht op het podium. Sanne is ook van het podium afgegaan tijdens een nummer om in de zaal mee te bleren. Ook sprak ze het publiek letterlijk aan en gaf veel aandacht aan haar 14 jarige fanclubje, dat er blijkbaar altijd bij is.
Het publiek was gemeng. Jonge meisjes van 12 die door hun papa werden gebracht en gehaald, maar ook studenten en dertigers. Dansen deed maar een deel, tot op het laatst iedereen los ging op "This is my life". Zoals Sanne zelf zei "een gezellige avond met Miss Montreal!!"

2 opmerkingen:

mam zei

Dat klinkt wel heel erg leuk, beetje amateuristisch, maar dat is juist het leuke eraan.

Mirjana zei

het was superrr!!