Gister na een lang agendaproces een etentje met mijn kookcommissie van vorig. Wijntje, broodjes met smeersels, salade, en.. ditmaal een broccoli-brie quiche. Het was een korte onderbreking van het volle programma van de laatste weken en lekker rustig op de bank bijkletsen was ideaal! We want more!
Recept
- 5 plakjes deeg voor hartige taart
- 500 g broccoli, in roosjes
- 75 g zak cashewnoten ongezouten
- 4 eieren
- 250 ml slagroom
- 1 stukje roombrie , in plakken
Verwarm de oven op 180 °C. Bekleed een springvorm met het deeg. Breng een pan water aan de kook en kook hierin de broccoli in 4 min. beetgaar. Giet af, laat een beetje afkoelen en verdeel de roosjes over de quichevorm. Strooi de cashewnoten erover. Klop de eieren los met de slagroom, peper en zout. Schenk het mengsel in de quichevorm. Verdeel de brie over de quichevorm. Bak 45 min.
1 opmerking:
Klinkt heerlijk!
Goed voor de vitamientjes ook.
Een reactie posten