woensdag 22 juni 2011

Cheap wine

"All these old ladies, coming here and buy the cheap wine.. The cheap wine.."

Ik zie ze al zitten, deze dames op leeftijd, in een Brits buurtcafé in de haven, elke namiddag met wat cheap wine. Pratend over het leven, terwijl de grote regendruppels tegen de ramen slaan. Het waait, zoals altijd, en de vrouwen praten, praten... Melancholisch, met wat zelfspot, wat medelijden, of hun bestaan gewoon accepterend? Het is niet te zien aan ze, ze zitten gewoon met wijn, ze praten..

"I'm better than this, I make my own way, I'm so tired of all these labels."

These old ladies verzuchten onder hun glas of cheap wine hoe het een van de meiden van vroeger is vergaan. Beter dacht ze te zijn, te goed voor het bestaan in dit Britse havenstadje. Samen op de primary school, op highschool, spelend en lerend. Maar nee, zij volgde niet het pad van de cheap wine. Zij was better than this, zij koos haar eigen weg. Hooghartig is de stempel die de dames op haar drukken, het meisje dat te goed was voor de cheap wine. Het meisje dat vertrok terwijl zij achter bleven..

Is het luiheid, is het acceptatie of is het geluk? Wat heeft het pad van these old ladies doen bepalen? Was er drang van een own way, naar een better than this? Kansen zijn verkeken, zittend in een café in een Britse havenstad, dag in dag uit. Met cheap wine.
All these old ladies, coming here and buy the cheap wine..
~~~

Een hersenspinsel naar aanleiding van het mooie nummer Cheap Wine van het Britse stel Trevor Moss & Hannah-Lou. Hun melancholische indie-folk liet bij mij dit beeld ontstaan.


Geen opmerkingen: