donderdag 30 juni 2011

Twenty or something

Jawel als tweejarige..

Het is alweer de laatste dag van de mooie maand juni en terwijl ik dit schrijf, verspreid zich een moment van rust over me heen. De laatste deadline is nog niet gehaald, maar het einde is in zicht. Over een paar uurtjes lig ik in het park, without worries, met een volle zomer in aantocht. Twee maanden lang geen opdrachten, papers, ingewikkelde artikelen of saaie hoorcolleges. Twee maanden lang naar buiten, rennen in velden vol bloemen, wijn drinken op Franse terrasjes, wakker worden met de morgenglorie. Kortom ontspannen, weer een beetje tot rust komen.

Zoals jullie misschien wel weten, heb ik deze week ook mijn tienerbestaan achter me gelaten. Mijn eerste zomer als twintiger. Nooit meer tiener bleek toch schokkender te zijn dan gedacht. Welcome in the twenties zei iedereen me, maar of ik daar vrolijk van werd? Niet dat ik echt wat met leeftijd heb, maar toch begon ik me een week voor datum heel hard af te vragen of ik wel alles had gedaan wat je als tiener moet doen. Parachute springen, naakt zwemmen in de Oude Gracht, een biercantus doen: allemaal niet gedaan.. Wel heb ik het laatste jaar van hot naar her gerend, een bestuursjaar begonnen en daar veel van geleerd, steden bezocht, in mijn eentje een paar dagen gereisd. Een vruchtvol jaar was het, hoewel ik me ook wel in het diepe heb gegooid. Lief was ik niet altijd voor mezelf. Verstandig ook niet.

Maar goed, met twintig breekt een nieuw decennium aan. Een verstandigere periode? Wie weet. Een tal jaren waarin je serieuzer wordt (als het goed is), je studie afrondt, werk gaat zoeken, je studentenhuis uit gaat, de wereld nog een stukje verder ontdekt. En daarna ben je dertig, daar wil ik nog even absoluut niet aan denken. Nee echt niet. Eerst maar eens een lijstje maken wat ik dit decennium wil gaan doen. Iemand suggesties?

1 opmerking:

Lidi zei

Het leven bepaalt zelf vaak wat je gaat doen; iets toevalligs of onverwachts kan alles veranderen, dus leef maar gewoon lekker door! en geniet van alles waar je van houdt!