woensdag 31 augustus 2011

Kikkererwten-wortel soep


Eén van de dingen die ik op vakantie het meest heb gemist, is koken. In Nederland ga ik amper uit eten ondanks het feit dat ik een horecameisje ben en van nieuwe smaken houd. Ik kon me dus van tevoren verheugen op drie weken lang uit eten. Maar ja, uit eten valt in mijn ogen ook best vaak tegen. Vind maar eens iets vleesloos, gezond, vol groente en weinig olie in Spanje.. Dat is moeilijk ja. Ook drie weken lang elke keer weer op zoek naar dát leuke plekje is vermoeiend en helemaal niet zo leuk meer op het laatst. Toch heb ik aardig goed gegeten. Fantastische salades, een goddelijke chocoladefondant in Montpellier, fijne vegetarische paella in Bilbao en risotto bij de schouwburg van San Sebastian. Maar onderweg begon ik ook alweer ideeën te krijgen over recepten voor thuis. Een lijstje kan de komende tijd worden afgewerkt. Kookboeken kunnen weer worden doorgeplozen en ik kan weer lekker vreemde prutjes maken. Gisteren was het kikkererwten-wortelsoep die echt verbijsterend lekker was! Zeer healthy ja.

Recept

- 300 g kikkererwten
-
300 g worteltjes
- 1 gele paprika
- 1 sjalotje
- komijn
- kurkuma
- chilipoeder
- bouillon

Snijd het sjalotje fijn en bak die in wat olie op een laag vuurtje. Voeg meteen een flinke snuf komijn, een beetje kurkuma en wat chilipoeder toe. Snijd intussen de gele paprika en de worteltjes in stukjes en voeg die toe wanneer de ui zacht is. Bak dit even en voeg dan de kikkererwten en een verkruimeld bouillonblokjes toe. Laat dit zo'n 3 minuten sudderen op een laag vuurtje terwijl je het vaak omschept. Voeg dan water toe en laat de soep zo'n 15 minuten zachtjes koken totdat de wortels beetgaar zijn. Voeg zout en peper naar smaak toe.

2 opmerkingen:

mama zei

Toch geen aubergine uit de oven dus?

Liselotte Roodbol zei

Nee dit was al dinsdag. :) Maar ook geen aubergine, het werd uiteindelijk couscous met gestoofde prei. Ook lekker.