maandag 5 december 2011

Barney's Version

Barney Barneys Version

Een wat dikke man die zijn leven vult door een beetje te drinken, sigaren te roken, en af en toe wat groffe opmerkingen te spuien. Is dat interessant genoeg voor een verhaal? De Canadese schrijver Mordecai Richler dacht van wel en schreef er in 1997 de roman Barney’s Version over. Hij kreeg gelijk: het werd een bestseller en een verfilming kon uiteindelijk ook niet uitblijven. Vorig jaar greep regisseur Richard J. Lewis zijn kans en verfilmde de roman.

Barney’s Version is een verhaal over het roerige leven van een Joodse TV producer, Barney Panofsky (Paul Giamatti). Met drie mislukte huwelijken en een verdenking van moord op zijn beste vriend heeft hij op zijn oude dag aardig wat om op terug te blikken. Zittend aan de bar van zijn stamkroeg haalt hij herinneringen op.

Beginnend als een komedie die op het flauwe af is, ontwikkelt Barney’s Version zich subtiel tot een ontroerend drama. De karakters lijken in het begin allemaal door lust en alcohol te worden gedreven. Grappen zijn steeds weer onder de maat en joodse persiflages volgen elkaar op. Hoe verder het verhaal zich echter ontplooit, hoe serieuzer het wordt. Aan het eind van de ruim twee uur durende film heeft het lachen plaats gemaakt voor een traan hier en daar.

Verder lezen?


ps. Ja ook op ROAR E-Zine ben ik nu te vinden

1 opmerking:

Willemijn zei

hahaa, ik lees het nu pas, excusez-moi.
maar de film viel me inderdaad ongelofelijk mee! hij was stiekem best wel leuk. :)