zondag 29 april 2012

Marokkaanse Linzensoep

Langzaam vullen de straten zich. Rood, wit, blauw, maar vooral oranje overheerst. De laatste biertaps worden aangesloten en de speakers worden op luid gezet. Inmiddels is elk hoekje en elk gaatje afgeplakt voor de vrijmarkt en staat jong en oud te popelen om zijn zooi uit te stallen. Koninginnennacht, jawel. Eigenlijk ben ik er niet zo'n grote fan van, al die drukte en dat gehos. Maar met een bodem goede soep zal ik het er misschien vanavond toch op wagen. 



Recept


4 personen 
  • 2 eetlepels olie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 winterwortels, in blokjes
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 400 g linzen
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 groentebouillontablet
  • 1 tomaat, in kleine blokjes
  • 1 citroen
Verhit de olie in een soeppan. Bak hierin de ui glazig met de wortel. Roer de kurkuma, de komijn en de koriander erdoor, schep de linzen erbij en bak 5 minuten al omscheppend op middelhoog vuur. Voeg 1 liter water, de kokosmelk en het bouillontablet bij de groenten en laat 15-20 min. zachtjes koken. Schep de tomaat door de soep. Snijd 4 schijfjes van de citroen, houd ze apart ter garnering en pers de rest uit. Breng de soep op smaak met het sap en zout en peper.

Geen opmerkingen: