maandag 28 mei 2012

Chez Rachel


Er is weer een mooi kookboek uit, alweer twee maanden om precies te zijn. Chez Rachel is het kookboek van de Britse Rachel Khoo. Khoo studeerde Art & Design in Londen, maar besloot daarna naar Parijs af te reizen om daar aan de prestigieuze koksschool Le Cordon Bleu te gaan studeren. Hoewel ze amper Frans sprak, kreeg ze het koken al snel onder de knie en inmiddels is ze een bekend hoofd in de keukenwereld. Chez Rachel is alweer haar derde kookboek, maar voor het eerst ook in Engelse en ander talige edities. Met dit werk zet ze echt haar naam!


Chez Rachel bestaat uit traditionele Franse recepten met een twist. Niet de normale boeuf bourgignon, maar net een versie Rachel. De recepten variëren van simpel tot wat ingewikkelder, maar in principe zijn ze allemaal in een kleine keuken te maken. Khoo heeft zelf ook niet alle ruimte trouwens. In haar kleine Parijse appartementje heeft ze ook een restaurantje, met één tafel voor twee personen om precies te zijn. Maanden moet je van tevoren reserveren, maar dan heb je ook wel een huiskamerdinertje bij deze mooie Britse dame. 


Voor vegetariërs is het boek wat minder. Traditioneel Frans betekent veel vlees, veel vis. Ook voor de lijnende mensen onder ons is dit boek misschien niet zo geweldig. Zoals we al van Julia Child leerden, is Franse keuken beurre, beurre et beurre. Khoo ging naar Parijs voor de pâtisserie en besteedt dus ook veel aandacht aan taartjes en ander lekkers. Voor mij is het boek in ieder geval prachtig. Het is duidelijk dat Khoo wel oog heeft voor design én voor lekker eten!! Kan het beter? Ja dit boek staat op mijn verlanglijstje!

Hieronder een creatief receptje om uit te proberen:

1 opmerking:

mama zei

Zo'n opmaak is wel heel origineel!