zondag 24 maart 2013

Quinoa-appel cake

Met een enorme hutkoffer en backpack vertrok ik in januari naar Frankrijk. Mijn vriendje lachte me uit toen hij me op de trein zette. Hij snapte niet wat ik allemaal mee had. Kleren? Ja onder andere: warme truien, bergschoenen, een paar boeken, een dvd. O en twee handdoeken, een slaapzak, een dekbedovertrek. Echt niet veel, zo bleek toen ik het in Lyon uitpakte. Inmiddels heb ik meer, dat wordt leuk voor de terugreis. Ik ben benieuwd wie me wil ophalen ;)

Anyway, een van de dingen die ik thuis heb moeten laten, zijn mijn kookboeken. Begrijpelijk want die zijn zwaar en niet echt nodig. Bovendien ben ik een plaatjes-kijk-kookboek-mens. Niet zo zeer de recepten om te koken, maar de foto's en verhalen doen me verliefd worden op bepaalde exemplaren. Koken doe ik meestal zonder recept.

Eén uitzondering heb ik gemaakt, de net nieuw aangeschafte Home Made Mini van Yvette van Boven heb ik in mijn hutkoffer verstopt. Klein, compact, met veel foto's en tekeningen. De afgelopen maanden heb ik erin gebladerd en enkele dingen uitgeprobeerd. Gisteren was haar quinoa-appel cake aan de beurt. Lekker. 
 


Recept

170 g quinoa
125 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram bruine suiker 2 appels in blokjes gesneden
100 gram gesmolten boter
125 gram rozijnen
1 theelepel kaneel
1 theelepel gember
1 theelepel nootmuskaat
snufje zout

Kook 170 gram quinoa gaar volgens het advies op de verpakking, meestal rond de 25 minuten. Laat het goed uitlekken en wat afkoelen. Verwarm de oven voor op 175 graden. Zet het rooster iets onder het midden. Meng de quinoa met de overige ingrediënten. Schep de mix in een ingevette cakevorm em bak het in 50 minuten gaar. 

2 opmerkingen:

Lidi zei

Weet je dat ik niet eens weet wat Quinoa is???

mama zei

Moet ik misschien je nieuwste kookboek dat bij ons is bezorgd, toch maar thuis laten?