dinsdag 11 februari 2014

Maandzaad-citroen cakjes


Zoals beloofd, het recept van de maanzaad-citroen cakejes die vorige week deel uitmaakten van mijn bakfestijn. Had ik wat te vieren? Niet per se, maar een vrije dag is de laatste tijd sowieso al wel een feestje waard. Met drie projecten in the running blijft er weinig tijd over voor andere dingen. Deze cakejes deden me echter beseffen dat bakken op z'n tijd noodzakelijk is. De frisse combinatie van citroen en ricotta en de vrolijke zwarte maanzaadpuntjes zorgen voor een top traktatie! 

Recept
voor 12-15 stuks

250 gram bloem
180 gram fijne kristalsuiker
2,5 tl bakpoeder
flinke snuf zout
100 gram zachte boter
6 tl maanzaad
175 gram ricotta
2 eieren
rasp van 1 citroen
sap van 1 citroen
muffinvormpjes


Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de bloem, het bakpoeder, de suiker en het zout in een kom. Klop het ei los in een andere kom. Gebruik echt een groot ei of twee kleinere. Voeg hier de ricotta en het citroensap aan toe en meng door elkaar. Klop de zachte boter hierdoor heen. Doe alles samen in één kom samen met de citroenrasp en maanzaad en meng door elkaar. Het wordt een vrij dik beslag. Verdeel het beslag met twee lepels over de muffinvormpjes. Zet op het rooster van de oven - ik zette ze eerst in een ronde vorm om lekken te voorkomen, een muffinvorm is natuurlijk nog beter - en bak de muffins in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Haal uit de oven en laat ze 5-10 minuten afkoelen op het rooster.

Bon'ap


Geen opmerkingen: