maandag 3 februari 2014

Met hazelnoten en rozijnen


Hoewel ik het niet had gepland, had ik gisteren een heerlijk rustige, luie zondag. Te weinig slaap heeft één ding tot gevolg: productief zijn moet je een dag uitstellen. Of je nu wilt of niet. Het werd dus een dag met boek lezen in de ochtend, film kijken in de middag en bakken in de avond. Heerlijke sesamzaad-citroenmuffins - het recept houden jullie tegoed - en zuurdesembrood met hazelnoten en rozijnen.

Voor het zuurdesembrood met hazelnoten en rozijnen heb ik dezelfde starter als bij mijn eerste zuurdesembrood gebruikt. Deze had ik braaf in de koelkast bewaard en was - hoewel het wat zurig rook - nog steeds te gebruiken. Je kan dit testen door de starter gewoon weer met een theelepeltje bloem te voeden, dan een nacht te laten rusten en wanneer er de volgende ochtend bubbeltjes op staan: te gebruiken! Het recept voor zuurdesembrood met hazelnoten en rozijnen is ongeveer gelijk aan het basis zuurdesembrood. Je voegt enkel een flinke hand licht geroosterde hazelnoten en een flinke hand rozijntjes toe. Meng dit meteen met je bloem en je starter, et voilà, een heerlijke variatie.




1 opmerking:

mama zei

Het ziet er zo prachtig uit!