woensdag 5 maart 2014

Zoete aardappelsoep


Afgelopen maandag had ik een afscheidsetentje georganiseerd voor een vriendin die voor zes maanden naar Frankrijk vertrekt. Iedereen wat te knabbelen mee en ik maakte een pan soep: zoete aardappelsoep met karwijzaad, tuinboontjes en geitenkaas. De soep stond al langer op mijn uitprobeerlijst, én terecht! Een heerlijke vullende soep die door de karwij en geitenkaas iets heel feestelijks krijgt. Voor herhaling vatbaar!

Recept
Voor een flinke pan soep

3 grote zoete aardappelen (ongeveer 1,5 kg)
2 grote sjalotten
1 teen knoflook
1 tl karwijzaad (en extra voor de garnering)
1 liter groentebouillon
200 gram geitenkaas
200 gram  diepvries tuinbonen

Snijd de sjalotten en knoflook in stukken. Schil de zoete aardappel met een dunschiller en snijd in stukken. Verhit olijfolie in een grote soeppan en bak de sjalotten en knoflook een paar minuten. Voeg het karwijzaad en de zoete aardappel toe en bak even mee. Voeg nu de bouillon toe totdat de groenten net onder staan. Breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen. Kook ondertussen de tuinbonen ongeveer 5 minuten in wat gezouten water. Houd apart in een kommetje om op tafel door de soep te doen. Pureer de soep met een staafmixer of in de blender. Schep in kommen. Verdeel de tuinbonen over de soep, verkruimel de geitenkaas erover en strooi er nog een beetje karwijzaad over.

Bon'ap!

1 opmerking:

mama zei

Klinkt spannend, mooie foto trouwens!