dinsdag 27 oktober 2009

Roze taart

Ik doe nou al een tijdje TCS en sinds een paar weken ben ik actief bij de Kookcie (kookcommissie). Elke woensdag koffie schenken en taartjes bakken en meenemen. Morgen is de grote Kick-Off en dat is natuurlijk de manier om je kunsten te laten zien. Zoals gewoonlijk had ik grote voornemens en heb ik het mezelf weer heel moeilijk gemaakt met veel gekleef en gedoe. Ik heb namelijk een roze taart gebakken!


Recept

- 400 g marsepein
- roze kleurstof
- 1 pak cakemix & benodigdheden
- slagroom
- heel veel geduld

Bak de cake volgens de verpakking in een springvorm. Sla intussen de slagroom stijf en zet die in de koelkast. Brokkel de marsepein in hoeverre dat kan en voeg er wat kleurstof aan toe: kneden, kneden, kneden. Als het een beetje roze is kan je beginnen met uitrollen, dit is een heel lang proces. Rollen, vouwen, rollen. De plak kan je een beetje bestrijden met water. Laat dan de cake afkoelen en als hij helemaal stevig is, snijd hem dan door zodat je twee plakken hebt. Verdeel de slagroom op de onderste kant en leg dan voorzichtig de bovenste erop. Pak dan het dun uitgerolde marsepein met een deegroller op en bekleed de bovenkant van de taart hiermee. De resten kan je via de zijkanten naar de onderkant vouwen. Dit is veel gedoe en je moet voorzichtig te werk gaan; de bordentactiek helpt! Versier dan de taart naar wens en zet hem minstens 2 uur in de koelkast om stevig te worden.

ps. je kan natuurlijk heel goed een barbietaart ervan maken!

5 opmerkingen:

Lidi zei

En Lotje, smaakte die net zo lekker als die eruit ziet?

mama zei

Goed dat het toch gelukt is met de marsepein!

Liselotte Roodbol zei

Neej hij was heel vies ;) Ik kan gewoon geen taart bakken..

Lidi zei

Hoezo? Je appeltaart is overheerlijk!

Liselotte Roodbol zei

Ja maar ik kan geen cake bakken.. Dat mislukt altijd!