donderdag 9 juni 2011

Israëlische eierschotel


Zin in snel, voedzaam, vegetarisch? Gisteren had ik daar inderdaad zin in en zo kwam ik op de Israëlische eierschotel. Eigenlijk een soort omelet met teveel groenten, en die je serveert smaakt met couscous. Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar het is goed te eten.


Recept

4 personen


- 3 el olijfolie
-
2 uien in ringen
- 1 rode peper in dunne reepjes

- 3 paprika's in reepjes

- 1 blik tomatenblokjes

- 300 g couscous

- 250 g cherry tomaten

- 4 eieren


Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui in 5 minuten goudbruin. Voeg de rode peper en de paprika toe en bak 3 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes toe en kook 10 minuten met de deksel op de pan en op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de cherry tomaten toe aan de groentesaus, schep om en breek de eieren boven de pan. Doe de deksel op de pan en laat de eieren in minuten stollen. Serveer met de couscous.

5 opmerkingen:

Rachel zei

Ooeeh, klinkt lekker. Ga ik zeker ook eens uitproberen! Moet eens een keer wat anders doen dan mijn eeuwige soep en 'aardappel-groente-visstick' maaltijden ;-)
Voor hoeveel personen is dit?

mama zei

Waar komt die leuke muurschildering vandaan?

Liselotte Roodbol zei

Voor 4 persoontjes. En de schildering komt van de gracht richting Noordermarkt, vlakbij de Marnixstraat.

Lidi zei

De Lindengracht?

Marjolein zei

Zet dan gewoon de directe link van de AH erbij: http://www.ah.nl/recepten/recept?id=697446&rq=couscous

Wel zo makkelijk, scheelt je overtikken.