vrijdag 9 december 2011

Crumble van appel en bramen

Het is een heugelijk moment, deze post. Al drie jaar lang typ ik stukjes op dit blog en vandaag is het tijd voor mijn 400e post. Met ruim 25.750 bezoeken mag ik me gelukkig prijzen. In het begin schreef ik voor een handjevol trouwe fans (lees: mijn moeder en tante, jawel), maar inmiddels heb ik er toch een hoop bij als ik de cijfers mag geloven. Zo'n 2000 viewers in maand maakt zo'n 65 per dag!! Dat zijn mijn moeder, mijn tante en nog zo'n 60 man. Ja, ik ben blij!

Om dit te vieren een heerlijk recept voor appel-bramencrumble. Met een fijne koriander-courgettesoep en een Mexicaanse salade vormde de crumble gisteren een schitterend pre-kerstmaal. De wijn vloeide rijkelijk, de muziek was nummer na nummer goed, en het gezelschap was nog beter. Een feestje kortom! Op nog 400 posts!


Recept

6 à 8 porties

- 2 grote goudrenetten
- 225 g bramen uit de diepvries
- 115 g bloem
- 40 g havervlokken
- 100 g boter
- 50 g bruine basterdsuiker
- kaneel

Schil de goudrenetten, snijd ze in stukjes en doe ze in een ovenschaal. Meng de bramen door en strooi er flink wat kaneel op. Meng in een kom de bloem, havervlokken, suiker, boter en voeg er wederom flink wat kaneel aan toe. Meng de ingrediënten en kneed ze licht tot er een soort broodkruim-mengsel ontstaat. Dek het fruit af met de kruimels en bak de crumble in 30 minuten op 180 graden goudbruin. Heerlijk met zelfgeklopte slagroom (voeg een vanillesuiker in plaats van normale suiker toe: extra lekker!)


Naar de crumble uit Miss Dahl's heerlijkheden (Sophie Dahl)

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Aah dit heb ik laatst gemaakt met Annabel :) Dan alleen zonder bramen ;) Zie je op congres

Liefs Ingrid

Rachel zei

Jeej!
Ik wilde je het recept nog vragen. Ga het deze kerst zeker een keer maken!

tante Lidi zei

lijkt me heerlijk! en gefeliciteerd met je 400e post, goed gedaan!

mama zei

Het is het eerste ( nou ja, bijna) wat ik doe, als ik de computer aanzet:je blog lezen! Ga zo door!!!