maandag 19 december 2011

Tulband

Het aftellen is nu echt begonnen. Nog zes nachtjes slapen en het is Kerst. De straten zijn inmiddels gevuld met kerstlichtjes, een paar 3FM dj's hebben plaatsgenomen in het glazen huis te Leiden, maar het sneeuwt nog steeds niet. Ja, de Kerstsfeer is er nog niet helemaal.. Toch vang ik zo nu en dan flarden van kerstmenu's op en heb ik er vrijdag ook al eentje gemaakt. Vijf geslaagde gangen. Wat echter ontbrak was de kip of de kalkoen, en jahoor, ook de tulband. Daarom heb ik dat vandaag goed gemaakt door wederom de keuken in te duiken en een heerlijke tulband te bakken. Jamjam, laat de Kerst nu maar komen!


Recept

-
100 g bloem
- 80 g boter
- 80 g suiker
- 4 eieren
- 2 zakjes vanillesuiker
- 75 g rozijnen
- 1 citroen
- poedersuiker

Splits de eieren in twee kommen. Mix het eiwit met een snuf zout stijf. Meng door de eierdooiers de vanillesuiker, suiker en wederom een snufje zout. Rasp de schil van de citroen. Snijd de boter in kleine stukjes. Meng alles voorzichtig met een spatel door elkaar zodat er een luchtig beslag ontstaat. Vet dan een tulbandvorm in, doe het beslag in de vorm en bak de tulband in 30 minuten gaar op 175 graden. Laat de tulband afkoelen en serveer hem met poedersuiker.

1 opmerking:

mama zei

Wij willen er ook één!