zondag 19 februari 2012

The Perfect Carrot Cake

The Perfect Carrot Cake, right?! Ik ben dol op carrot cake. Toen ik klein was en ik met mijn moeder een bezoekje aan Artis bracht, gingen we op de terugweg vaak langs het plaatselijke bakkertje. De lekkerste worteltjescake van Amsterdam verkochten ze daar. Mijn eerste reactie was natuurlijk, hè cake met wortels, maar al snel werd het mijn favoriete cakeje. Na een zoektocht naar het perfecte recept stuitte ik op deze versie. Hoewel het nog steeds niet die uit mijn herinnering is, is hij goed te doen. Jamjam!!Recept

1 cake voor 10 personen

- 2 eieren
- 200 g bruine suiker
- 150 ml zonnebloemolie
- 200 g fijngeraspte wortel
- 50 g walnoten
- 1 eetlepel geraspte kokos
- 200 g bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 lepel kaneel
- 1 snuf zout

Voor eventuele topping
- 400 g poedersuiker
- 100 g cream cheese
- 50 g boter
- sap van een halve citroen

Verwarm de oven voor op 150 graden. Mix in een kom de eieren schuimig. Voeg de suiker toe en mix dit er mooi doorheen, doe hetzelfde met de olie. Voeg dan de bloem, bakpoeder, kaneel en zout toe. Mix opnieuw. Voeg dan de kokos, walnoten en wortel toe en mix alles tot een mooi beslag. Doe het beslag in een cake vorm en bak de cake een uur totdat hij gaar en bruin is. Laat hem dan afkoelen.

Wil je glazuur erop? Smelt dan de boter en meng dit met het citroensap, de cream cheese en de poedersuiker tot een gladde crème. Verdeel dit over de cake wanneer deze is afgekoeld en laat de crème een kwartier opharden.


1 opmerking:

mama zei

Erg lekker!