zondag 17 februari 2013

Visch

 
Een visstoofpotje, tot voor kort stond dat niet op mijn repertoire. Eigenlijk maakte ik nooit vis. Want ja, hoe doe je dat? En daarnaast, hoe betaal je dat? Door mijn drie Franse mannen zijn die vragen echter verdwenen. Gewoon iets, is het antwoord op vraag een. En op vraag twee zullen we zeggen: alles is hier in Frankrijk duur. Onze kookprocedure gaat dus meestal als volgt: iemand krijgt trek, kijkt in de koelkast en maakt iets met de vreemde groentes, diepvries hamburgers, geraspte emmental of diepvries vis. Dat hebben we namelijk standaard in huis. Dit visrecept mag in ons huisboekje erbij. 
 

Recept
  • 300 g witte rijst
  • 500 g pangasius of kabeljauwfilet
  • 2 el boter
  • 1 ui
  • 350 g prei
  • 2 el mosterd
  • 125 ml slagroom
  • 4 wortels
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en snijd de prei in ringen. Schil de wortels en snijd ze in kleine stukjes. Snijd de vis in stukken en schep deze om met wat zout. Smelt de boter en fruit de ui en de prei 5 min. Voeg 100 ml water, de mosterd en de slagroom toe en breng alles aan de kook. Voeg de worteltjes en de stukken vis toe en stoof het gerecht afgedekt 20 min. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de rijst.

Geen opmerkingen: