dinsdag 5 maart 2013

Lemon cake


Zoals beloofd de recepten van mijn heerlijke déjeuner een paar weken geleden. Om te beginnen de lemon cake. Heerlijk zacht, heerlijk citroenerig, perfect bij de lente die hier in Lyon aan het doorbreken is. De jassen gaan uit, de wanten worden thuis gelaten, de terrasjes vullen zich. Terwijl ik dit schrijf, kijk ik naar een mooie bos gele narcissen die ik op de markt heb gekocht. Le printemps est là! 


Recept
- 230 g boter op kamertemperatuur
- 200 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 eieren
- 1 bakje custardvla
- schil van 1 citroen, geraspt
- 260 g bloem
- 2 tl bakpoeder
- snuf zout
- 60 ml citroensap

Topping:
- 115 g poedersuiker
- 2-4 lepels citroensap

Verhit de oven voor op 180 graden. Boter een taartvorm in. Mix in een kom boter en (vanille)suiker tot het een fluffy crème is. Voeg dan een voor een de eieren toe, vervolgens de custardvla. Meng het goed. Meng dan de bloem, bakpoeder, zout en citroenrasp. Voeg dit in kleine porties met het citroensap toe aan het beslag. Doe het beslag in de taartvorm en bak de cake in 40-50 min gaar. Laat hem dan 15 min afkoelen. 
Meng de poedersuiker met het citroensap tot een topping. Bestrijk de cake, wanneer deze is afgekoeld, met de topping en laat het rusten tot de topping hard is geworden. 
 

1 opmerking:

mama zei

Hier duurt de lente maar twee dagen,
maar bij winterse buien smaakt het vast ook heerlijk!