vrijdag 12 april 2013

Avondje auberginedippen

Gisteravond had ik een avondje auberginedippen. Of eigenlijk, eten met vriendinnen om nog even te genieten van het moment dat we allemaal in Lyon zijn. Het is bizar, maar het semester is voor velen bijna voorbij. Backpacks worden ingepakt om de Europe Tour te gaan ondernemen en daarna terug te keren naar huis. En ik? Ook ik heb komende week veel examens en papers om in te leveren, maar heb dan in de maand mei nog twee keer een random les en een examen. In de tussentijd geen Europa, maar wel stukjes Frankrijk. Misschien daar ook het auberginedippen introduceren?
 

Recept

- 4 aubergines
- 5 tenen knoflook
- halve citroen
- olijfolie
- 1 chilipeper
-  peper, zout, paprikapoeder

Verwarm de oven voor op 220ºC. Rooster de aubergine 45 minuten in de oven tot hij zacht is. Doe de knoflook er de laatste 20 minuten bij, ongepeld. Laat afkoelen,schep het vruchtvlees eruit en pureer met knoflook, chilipeper, olijfolie, citroensap en zout en peper met de staafmixer. Proef en voeg naar smaak nog wat zout, peper, olie en/of citroen toe. Bestrooi met het paprikapoeder. Geef er lekker wit brood bij.

1 opmerking:

mama zei

Wel heel raar dat het semester al weer bijna voorbij is, het is pas april!