vrijdag 7 juni 2013

Banana bread

Soms doe ik domme dingen, zoals iemand vijf taarten beloven voor wat Franse correcties (naja 25 pagina's in het Frans, eigenlijk wel lief). Inmiddels staat de teller op twee taarten en de dagen die resten voor deze baksels op krap anderhalve week (tussendoor nog een week Italië, wat is het leven zwaar). Gister besloot ik dus maar ondanks de hitte een bananenbrood te bakken. Het stond al langer op mijn receptenlijst en terecht. Heerlijk! 

Iemand tips voor de laatste twee taarten? 
 

Recept

250 g bloem
1 tl baksoda
snufje zout 
grote snuf kaneel
115 g boter
115 g bruine suiker
2 losgeklopte eieren
500 gr geprakte overrijpe bananen
eventueel 50 g pure chocolade

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakeblik lichtjes in. Meng de bloem, baksoda, kaneel en zout in een grote kom. Meng de boter en bruine suiker in een aparte kom door elkaar. Roer de eieren en geprakte bananen erdoor totdat alles goed gemengd is. Giet het bananenmengsel bij het bloemmengsel en roer door elkaar. Meng nu eventueel de chocolade in brokjes erdoorheen. Giet het mengsel in de cakevorm. Bak 60-65 minuten in een voorverwarmde oven. Als je een prikker in de cake steekt die er schoon weer uitkomt, dan is de cake klaar. Laat 10 minuten afkoelen en haal de cake dan uit de vorm en laat hem op een rooster verder afkoelen.

1 opmerking:

mama zei

Maak een bodem van zandtaartdeeg een vul hem met van die overheerlijke verse aardbeien en slagroom, voila!
Je zou zelfs een bodem van paté brise(kant en klaar in de supermarkt) kunnen gebruiken.