zondag 25 augustus 2013

Geroosterde aubergines

Weekend, fijn weekend. Sinds ik vijf dagen in de week stage loop bij het Nederlands Film Festival heeft weekend opeens een andere betekenis gekregen. Weekend zijn die dagen wanneer je eindelijk vrij bent, wanneer de wekker niet om 7 uur gaat, wanneer je niet de hele dag achter de computer zit met een rinkelende telefoon. Weekend is in bed liggen, naar de markt gaan, een boek lezen, koken, vrienden zien. Gisteren werd ik verwend met een heerlijk diner bij een vriendinnetje. Geroosterde aubergines geïnspireerd op de Israëlische keuken. Een kleurenpracht. Helaas vergat ik een foto te nemen, dus ik zeg, probeer het snel uit!

Recept

3 aubergines
1 granaatappel
2 tenen knoflook
1 tl kurkuma
1 tl gemalen komijn
1/2 el paprikapoeder
4-5 el olijfolie
75 g blanke amandelen
40 g rucola
50 g pompoenpitten
100 g feta

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergines in vieren, bestrooi ze met zout en laat ze 30 minuten liggen. 
Halveer de granaatappel en schep de pitjes eruit. Pers de knoflook, meng dit met kurkuma, komijn, paprikapoeder, peper en 3 el olijfolie in een kommetje. Dep de aubergines droog, bestrijk ze met het oliemengsel en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Rooster de aubergines in 30 minuten bruin en gaar. 
Rooster de amandelen grof gehakt in een droge koekenpan. Verdeel de rucola over een schaal. Leg de aubergines erop. Bestrooi het geheel met de feta, noten en granaatappelpitjes. Druppel er nog wat olijfolie overheen. 

Geen opmerkingen: