dinsdag 6 oktober 2009

Apple Crumble

Gister stond ik in de Hema en wel ja, de bakvormen waren in de aanbieding. Springvormen, maar ook ovenschalen en zelfs een eenpersoonsversie in het paars! Kopen natuurlijk, want het is heel praktisch voor eenpersoonslasagna, eenpersoonsgratin en eenpersoonscrumble. Eigenlijk tweepersoons.. Want om mijn nieuwe ovenschaaltje in te wijden heb ik gister met een vriendin meteen applecrumble gemaakt. Zonder recept, gewoon uit de losse pols!


Recept

- 2 appels
- rozijnen
- 4 volkoren biscuitjes
- handje meel
- plakje boter
- paar scheppen suiker
- kaneel

Inderdaad een wazig recept: alles kan! Schil de appels, snij hem in plakjes en leg ze in een ovenschaaltje samen met de rozijnen. Breng het lekker op smaak met kaneel en suiker. Verkruimel dan in een kom de koekjes, voeg de meel, boter en nog een beetje suiker toe. Kneed dit zo dat er vlokken ontstaan, het moet namelijk geen samenhangend deeg worden. Verdeel deze kruimels over de appels en bak de applecrumble zo'n 35 minuten in een voorverwarmde oven op 180 C. Zo simpel..

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Klinkt heerlijk!

mama zei

Anoniem ben ik, naamidentificatie pakte 'mama' niet op.

Liselotte Roodbol zei

:) Hij is echt lief, mijn kleine ovenschaaltje. Misschien ga ik vandaag wel weer iets uit de oven maken..

Lidi zei

Welke appels kun je het beste gebruiken hiervoor?
de goudreinette?

Liselotte Roodbol zei

Ja, die zijn stevig en fris-zoet!