Gister stond ik in de Hema en wel ja, de bakvormen waren in de aanbieding. Springvormen, maar ook ovenschalen en zelfs een eenpersoonsversie in het paars! Kopen natuurlijk, want het is heel praktisch voor eenpersoonslasagna, eenpersoonsgratin en eenpersoonscrumble. Eigenlijk tweepersoons.. Want om mijn nieuwe ovenschaaltje in te wijden heb ik gister met een vriendin meteen applecrumble gemaakt. Zonder recept, gewoon uit de losse pols!
Recept
- 2 appels
- rozijnen
- 4 volkoren biscuitjes
- handje meel
- plakje boter
- paar scheppen suiker
- kaneel
Inderdaad een wazig recept: alles kan! Schil de appels, snij hem in plakjes en leg ze in een ovenschaaltje samen met de rozijnen. Breng het lekker op smaak met kaneel en suiker. Verkruimel dan in een kom de koekjes, voeg de meel, boter en nog een beetje suiker toe. Kneed dit zo dat er vlokken ontstaan, het moet namelijk geen samenhangend deeg worden. Verdeel deze kruimels over de appels en bak de applecrumble zo'n 35 minuten in een voorverwarmde oven op 180 C. Zo simpel..
5 opmerkingen:
Klinkt heerlijk!
Anoniem ben ik, naamidentificatie pakte 'mama' niet op.
:) Hij is echt lief, mijn kleine ovenschaaltje. Misschien ga ik vandaag wel weer iets uit de oven maken..
Welke appels kun je het beste gebruiken hiervoor?
de goudreinette?
Ja, die zijn stevig en fris-zoet!
Een reactie posten