zaterdag 28 november 2009

Parnassos Live

Parnassos is het cultuurcentrum van de Universiteit Utrecht: workshops, elke donderdagavond BiosParnassos en meer. Elke tweede woensdag en laatste donderdag van de maand is er ook live muziek in de Parnassosbar in de binnenstad. Op donderdagavond is er de Wessie Sessie: een try-out podium voor jazzbands en daarna een jamsessie.
Het klonk heel aanlokkelijk; live muziek van jongeren en dan ook nog jazz. Vol goede moed stapte ik donderdag avond de bar dus binnen met wat vriendinnen. Het liep allemaal alleen net iets anders..

De Parnassosbar is een gezellige ruimte in het hoofdgebouw met een bar, een podium, echte houte cafétafels en leuke wandversiering. Ja, een soort kroeg. Het was echter helemaal stil op de jazzmuziek na. Een handje vol luisteraars, niet zo jong meer, zaten met het gezicht naar het podium geboeid te luisteren. Het jazzbandje was ook wat ouder, maar speelde heel leuk. Wat er echter ontzettend ontbrak, was een mooie stem: niks vocaals....
Ook bleek er helemaal geen afwisseling te zijn van bandjes, nee, het bleef op deze jazzband. Wel liep het langzaam wat voller en werd er steeds meer gepraat. Mooie achtergrondmuziek, dat was het wel!
Toch maar volgende keer op woensdag, dan schijnt het podium gereserveerd te zijn voor bandjes en singer-song writers. Beter??

1 opmerking:

mama zei

Wel jammer dat die 'oudere jongeren'zich zo'n centrum toeeigenen.