dinsdag 24 november 2009

Zizo

Lunchen en koffie drinken kan je overal; van snackbars tot gezellige kroegjes of theesalons. Ik ben iemand die enerzijds alles wil proberen, maar anderzijds ook veel waarde hecht aan bekende plekjes. Vandaag was het echter tijd voor iets nieuwe toen we hongerig langs de regenachtige Oude Gracht slenterde in Utrecht. Al een tijdje geleden was mijn aandacht getrokken door Zizo: een winkel, lunchcafé en kopieservice. Tijd om naar binnen te gaan dus!

Zizo is een anders, je kunt er van alles doen: lunchen, koffie drinken, maar ook kadootjes uitzoeken en dus kopieren. Bovendien hebben ze ook een cateringservice. Maar Zizo is ook op een ander vlak geen gewoon café. Bij Zizo werken zo'n 30 mensen met een verstandelijke beperking waardoor alles net anders gaat. Heel enthousiast staan ze 100% klaar voor hun gasten en met deze grote taak worden ze geholpen door begeleider, tevens ook medewerkers. Met een lachend gezicht worden je bestellingen opgenomen, het liefst al direct als je binnenkomt. ;) Alles wordt genoteerd op een bonnetje in de vorm van tekeningetjes en woordjes.

De kaart is redelijk groot; drankjes, broodjes, salades, soep en taart. Alles wordt gemaakt in de open keuken waar je vanuit het café heel mooi zicht op hebt. De broodjes komen vers uit de oven en de borden worden mooi geserveerd met een plukje salade erbij. De huisgemaakte tonijnsalade is echt een aanrader!

De locatie is ook leuk, een mooi licht pand aan de Oude Gracht. De kleurstelling is vrolijk met roze, paars en veel wit. Verder hangen er schilderijen van de medewerkers zelf en hoor je de hele tijd gelach. Kortom een goede sfeer!

Ik vind het een heel leuk initiatief en de kwaliteit is gewoon heel goed. Het eten is zeker lekker en dat de bediening veel minder gefocust is dan in normale bedrijven maakt niks uit. Hun vrolijkheid maakt alles goed!

2 opmerkingen:

Lidi zei

Leuk!

mama zei

En ze hadden ook erg lieve cadeautjes.i