Waar o waar is de zon gebleven?? Vorige week huppelden we nog in onze harembroeken, genietend van de zon. Vandaag leek het wel herfst, gehuld in een regenjas kwam ik als nog als een verzopen katje aan op de universiteit. Mei heet dat dan... Tijd voor een wat herfstige salade, want daar is het gewoon het weer voor: met roquefort, peer en andijvie.
Recept
- 1 krop andijvie
- 200 g roquefort
- 2 peren
- handje walnoten
- 1 klein uitje
- balsamicoazijn
- olijfolie
Snijd de andijvie grof en was hem goed. Snijd de roquefort in stukjes. Halveer de peer, schil hem en snijd hem ook in stukjes. Snijd de ui in ringen. Verhit in een koekenpan wat olijfolie en fruit de ui. Bak dan de walnoten kort mee en blus het af met een flinke schoot balsamico. Meng de roquefort, peer en het uimengsel door de andijvie. Serveren met gegrilde aardappeltjes.
1 opmerking:
Niet alleen regen, maar ook nog bitter koud.
Ik was bij de dodenherdenking en kwam zo door- en door-koud thuis, dat ik zin kreeg in ERWTENSOEP!
Een reactie posten