donderdag 29 april 2010

Lars and the hands of light


En ook gisteren stond er weer iets cultureels op het programma: Lars and the Hands of Light in de Ekko. Dit vijfkoppige bandje komt uit Kopenhagen en heeft net zijn album in Nederland uitgebracht. Dat betekent touren, en Utrecht was de eerste plaats die ze aandeden.

Lars and the Hands of Light bestaat natuurlijk Lars, zang en gitaar. Zijn zusje Line zingt mee en begeleidt op de tamboerein. Hun stemmen zijn verschillend, maar versterken elkaar en zorgen voor een vrolijk samenspel. Verder zijn er nog drums, een akoestische gitaar en een toetsenist die af en toe ook trommelt. De muziek is een menging van pop, soul en electro. Vooral vrolijk en veel ritme! Ze spelen een krap uurtje, maar elk nummer is mooi. Ze hebben er ook lol in, swingen mee en lachen elkaar en het publiek toe.

Het publiek is klein. De Ekko heeft sowieso maar een klein zaal, maar deze is ook vrij leeg. In het begin staat iedereen een beetje achter, stil, luisterend. Al snel zegt Line echter dat we naar voren moeten komen en moeten dansen. Dat doen we natuurlijk.

Vrolijk, een beetje alternatief en op weg om door te breken. Ze zijn heerlijk normaal en het concert is ontzettend intiem door de locatie, het kleine publiek en de gezellige praatjes die broer en zus houden. Niet veel hoor, maar gewoon goed.

1 opmerking:

mama zei

Klinkt goed, een echte ontdekking?