dinsdag 15 juni 2010

Doperwtjessoep


Het is halverwege de maand en tentamentijd, ofwel tijd en geld raken schaars. Uitgebreid koken zit er niet in en met de zomer op het oog willen we een beetje gezond en 'slank' koken. Soepjes tijd dus. Gister had ik een heel leuke recept van Sophie Dahl gevonden voor doperwtjessoep. Toen ik echter thuis was met mijn boodschapjes bleek de soep koud te moeten worden genuttigd en was ik de munt vergeten.. Zelf experimenteren dus: het resultaat was een heerlijke basilicum-doperwtjessoep. Erg groen, gezond dus ook?


Recept

- 450 g diepvries erwtjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 bouillonblokje
- 1 eetlepel creme fraiche
- basilicum

Snijd de knoflook fijn, verhit olijfolie in een pan en bak ze kort. Voeg dan de nog bevroren doperwtjes en de basilicumblaadjes toe en bak alles nog drie minuten op een laag pitje. Verkruimel dan het bouillonblokje erboven, giet er 1l water bij en laat de soep zo'n 15 minuten doorkoken. Voeg dan een eetlepel creme fraiche toe en haal de staafmixer er doorheen. Breng de soep nog kort aan de kook. Serveren met wat fijngehakte basilicum als topping.

Voor Miss Dahl's recept: vervang de knoflook door drie lente-uitjes en de basilicum door munt. Laat de soep een uurtje afkoelen in de koelkast. Schijnt ook lekker te zijn, voor de volgende keer misschien!

1 opmerking:

mama zei

Wel erg groen!!