dinsdag 22 juni 2010

On my mind..

Wat een drukte, deze junimaand! Tentamens, gedoe met werken, veel te veel afspraken, ofwel geen tijd om te schrijven. De tentamens zijn echter voorbij (op waarschijnlijk een herkansing na..) dus heb ik eindelijk meer rust. Vandaag begonnen met mijn nieuwe werk als Bagelmeisje, jawel, ik ben aangenomen bij de Bagels & Beans op de Biltstraat in Utrecht. Bagels smeren, sapjes schenken en af en toe met dienbladen balanceren!

De laatste tijd heb ik wat nieuwe dingen ontdekt die ik graag wil delen: kort, met beelden, een impressie.. Enjoy!

Terug naar de bergweggetjes, de slingerende auto, mijn schommelende maag, terug naar de vakanties in de Auvergne. Altijd weer een bandje in de radio, altijd weer Suzanne Vega. Heerlijk meeneurien op Luka of op Tom's Diner. Vorige week moest ik er weer aan denken en sindsdien stond hij op vol volume op mijn 6 m2 terwijl ik met mijn neus in de boeken zat!


Eindelijk heb ik hem gezien: Eternal Sunshine of the spotless mind! Al een paar weken ligt hij op mijn nachtkastje, geleend van een huisgenoot. Een ontroerende film met Jim Carrey en Kate Winslet over liefde. Joel is heel wanhopig nadat zijn vriendin Clementine al haar herinneringen aan hun in een impulsieve bui heeft laten wissen. Hij gaat naar dezelfde dokter om ook dit proces te ondergaan, tijdens het wissen komt zijn liefde echter sterk terug. Kan het proces nog worden stop gezet?? Met een mooie bijrol voor Kirsten Dunst trouwens!

Nog meer film: mijn mooie aanwinst, de Volkskrant Feelgood Movies 2. Met Slumdog Millionaire, Juno, Little Miss Sunshine, The Darjeeling Limited en 500 Days of Summer. Allemaal leuk!

En om mee af te sluiten een heel mooi boek dat ik nog echt voor in mijn boekenkast wil hebben: Haar naam was Sarah van Tatiana de Rosnay. Deze uit het Frans vertaalde roman is al vele weken een bestseller in de Nederlandse boekwinkel. Een ontroerend oorlogsverhaal over een Joods meisje in Parijs in de Tweede Wereldoorlog en een Amerikaanse journaliste die jaren later, ook in Parijs, het verleden probeert te achterhalen. Schitterend!

1 opmerking:

Lidi zei

'Haar naam was Sarah' inderdaad 'n heel mooi boek dat ik kreeg van jou op mijn verjaardag!