maandag 28 juni 2010

Wereldfeest

Een keer per jaar verandert het Julianapark in Utrecht in een exotisch festival: het Wereldfeest. Een dag lang is het park gevuld vol kraampjes met indiase jurken en waterpijpen, en ruikt het hele park naar surinaamse hapjes en gegrild vlees. Op verschillende podia speelt wereldmuziek en elk jaar zijn er ook een paar doorlopende tentoonstellingen.

De sfeer is goed. Vele bloemenjurkjes, kleedjes en enthousiast gedans. Het publiek is heel gevarieerd, het is een echt familiefestival. Van kleine ukkeltjes tot bejaarden tot een groot scala aan studenten: iedereen is er en iedereen is relaxt aan het genieten. Het weer helpt ook mee. Blauwe lucht, hete zon en gelukkig veel bomen in het Julianapark.

Midden in het park staan twee grote podia, tegenover elkaar, die elkaar afwisselen. Batucada Sound Machine uit Nieuw Zeeland is de eerste muzikale act die het festival opent, na een modeshow van de HKU. Ze worden opgevolgd door de Dub Marine uit Australië, een heerlijke band die af en toe iets weg heeft van de Black Eyed Peace. Dansend op het podium zingen ze, blazen ze, het is een grote gezelligheid. Ook Gipsy CZ is een enorm succes. Deze Tjechische band maakt een mix van hiphop en zigeunermuziek. Met heel vaak 'hopsa' gaat het hele publiek los. Iedereen danst, iedereen geniet!

2 opmerkingen:

Lidi zei

Utrecht lijkt wel veel leuker geworden sinds ik daar studeerde!

mama zei

Klinkt goed, leuk dat je uiteindelijk hierheen bent gegaan!