vrijdag 18 november 2011

Roze risotto

Roze risotto om kleur terug te krijgen in de keuken. Terwijl het buiten grijzer en grijzer wordt, is er niks fijners dan een vrolijk bord warme kost. Rode bietjes en groene erwtjes, smeuïge risotto en wat witte vlokjes feta. Jamjam!

Recept
  • 4 el olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 300 g risottorijst
  • 1 liter groentebouillon heet
  • 600 g rode bieten biologisch
  • 300 g erwtjes
  • 200 g feta
  • 40 g rucola

Verhit de olie en fruit de ui 3 min. Voeg de rijst toe en bak deze 2 min. mee totdat de korrels glanzen. Doe er een scheut bouillon bij en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe. Herhaal tot de rijst beetgaar is, dit duurt ca. 15 min. Voeg de bieten en erwtjes toe. Verhit nog 5 min. tot de rijst gaar en smeuïg is. Meng van het vuur af de kaasblokjes door de risotto. Verdeel over 4 borden en bestrooi met de rucola.

Geen opmerkingen: