Het is zoals jullie allemaal weten pompoentijd. Halloween staat voor de deur, dus dit weekend moest en zou ik een pompoen uithollen. Met behulp van een vriend, die eigenlijk de hele pompoenslachting op zich nam, heb ik een pompoenstoof gemaakt. Ik twijfelde nog om er een gezichtje in te hakken, maar daar was hij niet helemaal van gecharmeerd. Een kotsende pompoen, tja.. Het zou niet wegnemen dat de smaak goed was hoor. Jam jam jam, een aanrader.
- 2 el olijfolie
- 1 ui, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 600 g riblappen, in blokjes gesneden
- 1 blik tomatenblokjes
- 150 ml runderbouillon
- 1 kaneelstokje
- 2 tl gemalen komijn
- 1 grote pompoen
- verse koriander, grof gesneden
Verwarm de olie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook 1 minuten.
Bestrooi het vlees met peper en zout. Voeg toe en bak even mee. Schep de
tomaat erdoor en schenk de bouillon erbij. Voeg het kaneelstokje en de
komijn toe en breng zachtjes aan de kook. Zet het vuur laag en laat het 2
uur afgedekt stoven. Roer regelmatig. Was de pompoen en snijd met een
scherp mes het kapje aan de bovenkant eraf. Verwijder de pitten en
draden. Hol de pompoen uit met een lepel, maar laat 1 cm vruchtvlees aan
de randen zitten. Snijd het uitgelepelde vruchtvlees in kleine stukjes.
Verwarm de uitgeholde pompoen door deze in een pan, gevuld met warm water, 20-30 minuten te laten koken. Meng intussen
de stukjes pompoen door het vlees en laat het mengsel met de deksel
schuin op de pan nog 20-30 minuten stoven tot de pompoen gaar is. Breng op
smaak met peper en zout. Schenk het water uit de pompoen, schep de
stoofschotel erin en bestrooi met koriander. Serveer met de pompoen erbij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten