donderdag 29 november 2012

Home Made Mini

Het is bijna zover, december. Vanavond, om 19.00 ontsteekt de burgemeester van Amsterdam de kerstverlichting op de Dam. Hét teken dat de laatste maand van het jaar is aangebroken. De maand van gezelligheid, feesten, eten, kadootjes. De maand waar veel Nederlanders eigenlijk niet zo op zitten te wachten. Hoewel iedereen houdt van de winterse sfeer en de fijne lichtjes, worden de feestdagen zelf niet altijd zo positief ervaren. "Ik haat Kerst", hoorde ik vandaag nog van een vriendinnetje. Verplichtte gezelligheid, schreef ook columniste Renske de Greef afgelopen weekend in Volkskrant Magazine. Ach ja, feest gaat altijd gepaard met een hoop verwachtingen, een hoop niet waar te maken verwachtingen. Eigenlijk net als verjaardagen


Om jullie, lieve lezers, een stapje te helpen in deze feestmaand, ga ik een leuk boekje tippen dat voor twee doelen gebruikt kan worden. Allereerst is het een fijn kadootje voor surprises, sinterklaasdobbelen of onder de kerstboom. Ten tweede is het een goed hulpmiddel om al de verplichtte decemberetentjes te verlichten. Waar heb ik het over? Over Home Made Mini, een klein kookboekje met de beste recepten van Yvette van Boven. 

Van Boven is bekend geworden met haar dikke kookboek Home Made. Daarna volgden Zomer en Winter. Alle drie zijn het mooie bladerboeken. Tekeningen, foto's, verhalen en recepten! Van Boven is geboren in Ierland en woont nu afwisselend in Parijs en Amsterdam. Haar kookkunsten zijn daardoor variërend van keuken. Franse Dragonsoufflétjes en Macarons worden afgewisseld met Shortcake en Baileys Irish Cream. Ook een stappenplan voor Oranje Bitter ontbreekt niet. Het is een klein vrolijk boekje met 80 pagina's. Genoeg recepten om kado te doen, genoeg recepten om een feestmaal mee op tafel te zetten. Ik heb hem mezelf al kado gegeven! (Zomer en Winter daarentegen nog niet, hint?! ;))

1 opmerking:

mama zei

Laat je me het een keertje zien? Het lijkt me een heel leuk en handig.