maandag 27 mei 2013

Banana pancakes

Een paar weken geleden ging ik een uitdaging aan. Tien dagen lang geen suiker. Van kinds af aan ben ik vaak moe en na een zoektochtje op internet kwam ik op suiker als een van de vele boosdoeners. Ook was ik na een weekend weg met vrienden zo versuikerd, dat ik even geen zin meer had. Challenge excepted.

Tien dagen was te doen. Hoewel nee zeggen tegen taartjes toch wat moeite kostte, liet ik de chocoladerepen om mijn nachtkastje zonder omkijken liggen. Het resultaat? Helaas merkte ik niet heel veel verschil met een suikervol leven. Iets gezonder voelde ik me misschien, maar was dat niet meer het idee in mijn hoofd? Ik eet dus weer gewoon suiker, maar probeer wel wat te minderen. Moeilijk is dat niet. Ik heb ontdekt dat er enorm veel alternatieven zijn. Banana pancakes bijvoorbeeld. Heerlijk zoet, maar zonder suikers en met... banaan! Jummie! 
 

Recept

Simpel de simpel: mix voor vijf pannenkoekjes 1 ei en 1 banaan. Prak eerst de banaan in een kommetje. Meng het ei erdoorheen totdat het een glad beslag is. Eventueel, een final touch met een staafmixer. Bak de pannenkoekjes in een koekenpan met wat boter of olie bruin. Je kan variëren door bijvoorbeeld bosbessen mee te bakken, door wat kaneel door het beslag te mengen of door vanillesuiker toe te voegen. Simpel met ei en banaan zijn ze heerlijk en dus suikerloos, maar wil je wat zoeter? Nutella, honing, stroop: het gaat goed samen!

1 opmerking:

mama zei

Klinkt heerlijk!