woensdag 1 mei 2013

Pâtes aux épinards


Salut tout le monde! Ik ben terug van een week vakantie: Montpellier, Marseille, Nice, Aix-en-Provence. Al couchsurfend ontdekte ik samen met twee vriendinnen het schitterende, zonnige Zuiden. Het is er anders, anders dan in Lyon. De steden, de straten, de mensen. Enerzijds warmer en meer open, anderzijds juist meer gesloten. Inmiddels staan alle foto's op mijn computer (300 van mij, 300 van Marie, 700 van Madison). Dat wordt nog een uitzoekwerk. In de tussentijd dus maar een receptje: Pâtes aux épinards, ofwel pasta met spinazie. Gemaakt voor Quentin, onze host in Marseille. 

Recept

Voor 4-5 personen

- 500 g spaghetti
- 500 g spinazie
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 bakje ricotta
- 125 g roquefort

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en de knoflook. Fruit ze in olijfolie. Was de spinazie goed en snijd het in stukjes. Voeg handje voor handje de spinazie toe aan de ui en knoflook. Het lijkt misschien in eerste instantie veel te veel, maar spinazie slinkt enorm. Wanneer alle spinazie in de pan zit, voeg de ricotta en de roquefort (in stukjes) toe. Laat de kazen op een laag pitje smelten tussen de spinazie. Meng de saus en de spaghetti voor het serveren. Bon appetit!   

Geen opmerkingen: