dinsdag 11 augustus 2009

Leef je UIT!

Het is weer die ene week in het jaar waarop heel Utrecht gevuld wordt met jonge mensen en hun blauwe polsbandjes; de UITlopers, ofwel de aankomende eerstejaars. 3500 hossende jongeren lopen van hot naar her om een spel te doen, een workshop te volgen, maar vooral om te feesten en te zuipen.
Naast al die lieve kleine eerstejaars zijn er ook veel ouderejaars met hun studentenvereniging te vinden. Het lijkt wel of die het allemaal nog leuker vinden. Zuipend en dansend op de bootjes in de Botenparade der Studentenvereninging. Helemaal los gaan de corpsballen, de Bitongoths en niet te vergeten de roeiverenigingen.
Ook lopen er rode en oranje shirtjes langs. De oranje shirtjes zijn de coaches, die ondersteuning bieden waar dat nodig is. De rode shirtjes zijn onze lieve dan wel slechte papa's en mama's. Ja, niet iedereen heeft er namelijk zin in om een groep eerstejaars wegwijs te maken in Utrecht en een leuke week met ze te maken. Onze mama's bijvoorbeeld waren helemaal niet blij dat ze opeens 15 koters onder zich hadden, en van een programma of een leuke gadget (gieters, lepels, snoepkettingen, etc.) was geen sprake. Gelukkig heb je dan ook het phenomeen adoptie. Kies je eigen ouders en doe met hen mee! Na een wat saaie dag maar leuke avond met het openingsconcert (Vengaboys!!!) en een feestje bij Unitas schuif ik straks lekker aan bij mijn adoptieouders en zusjes en broertjes om maar eens te gaan ontbijten. Bij Unitas volgens mij. Daarna de UIT-game, rondleidingen en wederom, feesten!

3 opmerkingen:

mama zei

Wat zul jij gaar zijn na zo'n week en wat goed dat je je eigen groepje kon uitzoeken nadat het oorspronkelijke groepje tegenviel!
En wat leuk dat je gewoon je blog kan schrijven op je eigen computer in je eigen kamer!

papa zei

He Lot, leuk om zo snel al wat van je te lezen. Het is inderdaad vreemd dat het studentenleven zich zo manifesteert met nadrukkelijk bierdrinken en brallen. Ze noemen het gezelligheidsverenigingen maar zoek jij jouw gezelligheid maar elders.

Lidi zei

Valt het mee of tegen?
Dat gezuip is natuurlijk stom; maar hoe is je kamer? En je huisgenootjes?