zondag 30 augustus 2009

Studie..

Vandaag, toen ik tegen 11en mijn bed uitrolde en me naar buiten begaf, werd ik bijna aangereden door een groepje brugpiepertjes: grote tassen, schattige smoeltjes maar wel nike's en birkenstocks. Ik weet nog toen ik daar bij hoorde (zonder birkenstocks, dat wel). Nu is die periode afgerond en pendel ik heen en weer tussen thuis-thuis en m'n kamertje in Utrecht. Een eigen huis, zelf koken, elke maand stufi en studeren. Een grote verandering, en stiekem ben ik nog best jong..

Studieboeken en straks tentamens; ik had ook een jaar vrij af kunnen nemen. Veel mensen doen dat, zo gaat een vriendin dinsdag voor 3 maanden naar Canada. Werken op een paardenranch, ze betaalt er een aardig centje voor, maar alles is wel geregeld. Een andere vriendin is fulltime geld aan het verdienen, vijf dagen werken in de week. Dat kan ook.. Of in het buitenland studeren. Een bekende gaat straks gewoon een jaar filosofie studeren in Engeland. Hoezo stoer?!
Ik begin morgen aan Taal en Cultuurstudies, een heel vrij bachelorprogramma waarvan ik nog niet alles helemaal begrijp. Ik heb er wel zin in; studievereniging, veel roze en gewoon weer de boeken in. Normaal kan ook heel leuk zijn. Normaal ja, net als die andere studenten die vandaag met hun tassen uit de trein stapten op Utrecht Centraal. Schone was voor een nieuw jaar! (nu na de vakantie mocht het nog wel, zo'n backpack vol schoonruikende was)

3 opmerkingen:

mam zei

We wensen je een fantastisch jaar toe met veel leuke nieuwe mensen, veel leuke activiteiten en een boeiende studie!!

Je zusje zei

En natuurlijk kom ik vaak logeren :)

Lidi zei

En ik hoop je nog wel regelmatig te zien, lieve Lot!!!
Veel succes en veel plezier!