zaterdag 8 augustus 2009

Quiche met rode uien

Weer in een huis zijn heeft verschillende voordelen. Zo is het heerlijk om weer urenlang in bad te kunnen liggen zonder steeds een knop in te hoeven drukken voor warm water. Ook is het fijn om na je warme bad je in frisgewassen schone kleding te kunnen hullen. Een ander rustgevend aspect is je eigen bed met matras, maar wat ik in deze 4 weken toch wel het meest heb gemist is de keuken! Eindelijk weer 4 pitten en grote pannen om warme pasta met warme saus op te maken (sowieso pasta..) en een koffiezetapparaat met melkschuimer. De laatste dagen heb ik dus weer de keuken onveilig gemaakt en vooral de quiche met rode uien was een succes! Een hartige zoete taart, perfect als lichte zomermaaltijd met een frisse salade met honing-mosterd dressing.


Recept

4 personen

- 500 g uien
- klontje boter
- 3 takjes verse tijm
- 2 el balsamicoazijn
- 2 el bruine suiker
- 25 g rozijnen
- hand walnoten
- 100 g geitenkaas
- 1 portie deeg van de broccoliquiche (20 april)

Maak eerst het deeg volgens het recept van de Broccoliquiche. Laat dit een uur rusten in de koelkast, rol het deeg dan uit en bekleed een ingevette springvorm (diameter 24). Bak de bodem zo'n 20 minuten voor in een oven op 180 C.
Halveer intussen de uien en snijd ze in dunne ringen. Verwarm de klontboter in een braadpan en bak de uien een paar minuten. Zorg dat ze glazig worden, maar niet verkleuren. Blus dan de uien af met de balsamicoazijn en voeg tijm, bruine suiker en rozijnen toe. Doe de deksel op de pan en laat het mengsel 15 minuten op een laag vuur pruttelen. Verspreid dan het uienmengsel over de taartbodem. Verkruimel de geitenkaas erover en garneer de quiche met walnoten. Bak de quiche nog zo'n 20 minuten in de oven op 180 C. Eet smakelijk!

2 opmerkingen:

mama zei

Het was heerlijk! Ik zal je inspirerende en veelvuldige bijdragen aan de maaltijd missen!

Ilse zei

Verukkelijk. Ik heb hem nu 2 keer gemaakt en er veel complimenten over gekregen.