Soms als ik langs een van de Turkse winkels loop in mijn buurtje, zie ik de meest vreemde soorten groentes uitgestald. Rare pompoenen, gele courgettes, vreemde paprika's. Heel aanlokkelijk om die te kopen en klaar te maken, maar toch loop ik altijd met lege handen verder. Als student had ik me voorgenomen om eens naar de Aldi te gaan en ook daar hadden ze dingen die ik eigenlijk nooit klaarmaak zoals witlof (zie recept vorige maand) en bietjes. Dat laatste had ik wel eens gegeten en dat beviel ook el. Recepten had ik er echter niet mee, dus toen ik uiteindelijk thuis kwam met mijn bietjes ging ik snel opzoek op het internet (kookboeken zijn zo uit deze tijd..). Al snel kwam ik op heel veel recepten voor bietensoep, maar helaas heb ik geen staafmixer dus vielen die af. Uiteindelijk werd mijn aandacht getrokken door bietjessalade met geitenkaas en croutons. Super simpel, super lekker!
Recept
2 personen
- 1 zakje eikenbladmelange (75 g)
- 2 gekookte bietjes
- 100 g geitenkaas
- 1 boterham
- olijfolie
- balsamicoazijn
- honing
- peper & zout
Verdeel de sla in een schaal. Snijd de bietjes in stukjes en meng die erdoor. Verkruimel de geitenkaas boven de salade. Meng wat olie, azijn en honing tot een dressing en breng het op smaak met zout en peper. Snijd dan de boterham in blokjes en bak die in een koekenpan op een matig vuurtje lekker krokant. Sprenkel de dressing over de salade, verdeel de croutons erover en meng alles goed. Eet smakelijk!
Foto van Ah.nl; recept variatie op recept uit de Allerhande
2 opmerkingen:
Ja, bietjes zijn erg lekker en heel gezond; koop maar eens verse op de markt!
Het klinkt weer heerlijk!
Een reactie posten