vrijdag 26 februari 2010

Quelques blogs

Eenmaal bloggende ga je je ook verdiepen in andermans blogs, of juist andersom, eenmaal bloglezende wil je gaan bloggen. Een menging van die twee speelde zich af in mijn "blogcarrière". Het begon allemaal met de Elle Eten van een jaar of 4 geleden. Daar stond een artikel in over Chocolate and Zucchini, de blog van de parisienne Clothilde Dusoulier (http://chocolateandzucchini.com/). Ze was een blog over eten begonnen en al snel kreeg ze zoveel lezers en publiciteit dat ze haar saaie kantoorbaan op gaf en ging leven van haar blog en de vervolgens aangeboden boekcontracten. Fantastique! Clotilde gaf me de inspiratie om ook te bloggen, niet alleen over eten echter.

Langzaam begon ik te bloggen en het blogweb te ontdekken. Mijn tante was bijvoorbeeld al lange tijd bezig met haar Snogmog (http://snogmog.blogspot.com/), een webpagina waar ze samen met een vriendin elke dag een kattenfoto publiceerd.
Via via kwam ik ook op Taste Buddies, een etensblog van een Australische (http://allthingsnice.typepad.com/tastebuddies/). Fijne recepten, stukjes en kwijlende foto's van gerechten.

Ook vol foto's en verhalen van modemeisjes trekken mij, niet allemaal natuurlijk. Laatst werd ik gewezen op twee blogs. Petite Annabel en Petticoats and High Heels. Deze twee blogs zijn van twee huisgenootjes die samen in Amsterdam wonen. Beide doen een modeopleiding, waardoor het vaak kledinggerelateerd is. Foto's met zichzelf onder het label Today's Look, verlanglijstjes.. Het klinkt erg cliché en egocentrisch, toch vind ik het leuk om hen te volgen. Vooral Lizet van Petticoats and High Heels heeft in mijn ogen een inspireerende stijl en ik vind haar foto's met outfits dus ook meestal erg geslaagd. Neem een kijkje zou ik zeggen! (http://petiteannabel.blogspot.com/ en http://petticoatsandhighheels.com/).

Weet je nog iets leuks? Let me know!

Geen opmerkingen: