woensdag 14 april 2010

Quelques recettes

Tentamens leren gaat bij mij altijd gepaard met een hoop geklooi, gestress en gekook. Mijn hongerpeil stijgt en ik ben de hele tijd ontwijkendgedrag aan het vertonen door te bladeren in kookboeken, de Allerhande of door op internet recepten te zoeken. Dit in combinatie met een nieuwe groententas zorgde voor vele nieuwe uitprobeersels. Hieronder enkele geslaagde receptjes. Driemaal raden wat er in de tas zat?!

Fetasalade met bleekselderij

- 50 g gemengde salade
- 2 tomaten
- 1/4 komkommer
- 5 stengels bleekselderij
- 80 g feta
- zwarte olijven
- 1 bosuitje
- olijfolie
- halve citroen
- 1 tl mosterd
- peper en zout

Maak in een sla kom een dressing van olijfolie, citroensap en mosterd. Snijd de bosui en bleekselderij in ringetjes en meng ze door de dressing. Snijd de tomaat, komkommer en feta in stukjes en voeg toe. Meng dan de olijven en sla erdoor heen en breng de salade op smaak met peper en zout.


Banaan uit de oven

- 1 banaan
- honing
- yoghurt

Verwarm de grill. Pel de banaan, snijd hem doormidden en leg hem op aluminiumfolie. Besprenkel er honing over heen en leg hem onder de grill. aal hem eruit als hij bruinig is en sist. Prak hem dan in een schaaltje en meng er yoghurt door heen. Simpel, maar o zo lekker!


Spaghetti met bleekselderijsaus

- 8 stengels bleekselderij
- handje walnoten
- handje zwarte olijven
- 1 el pesto
- spaghetti

Snijd de bleekselderij in plakjes. Verwarm olijfolie in een koekenpan en roerbak de bleekselderij. Verkruimel de walnoten over en bak dit zo'n 10 minuten. Kook intussen de spaghetti af en snijd de olijven in plakjes. Voeg dan de olijven en pesto toe aan de bleekselderij en bak dit nog zo'n 2 minuten mee. Serveer de bleekselderij over de spaghetti met geraspte kaas.

1 opmerking:

Lidi zei

succes met het studeren Liselotte!